Αγνοείται νεαρός Ηρακλειώτης ο οποίος έγραψε μαντινάδα που δεν ανέφερε τον Ψηλορείτη

Ώρες αγωνίας περνά η οικογένεια του Μανώλη Μυροκαραβωλάκη στο Ηράκλειο Κρήτης. Ο νεαρός λυράρης έχει εξαφανιστεί εδώ και τέσσερις ημέρες από το σπίτι όπου διέμενε με τους γονείς του, χωρίς να έχει δώσει κανένα σημάδι ζωής.

Ο εικοσάχρονος Μανώλης, φοιτητής στα ΤΕΙ και γέννημα-θρέμμα της λεβεντογέννας Κρήτης, θεωρείτο ανερχόμενο αστέρι της τοπικής παραδοσιακής σκηνής. Έπαιζε από μικρός με μαεστρία τη λύρα, ωστόσο το μεγάλο του ταλέντο ήταν πάντα οι μαντινάδες. Είχε μάλιστα καταφέρει να έχει τα περισσότερα retweets στο #nees_mantinades σε ολόκληρο το νομό Ηρακλείου, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που πήγαινε καλεσμένος σε γλέντια και εκτός Ηρακλείου προκειμένου να τραγουδήσει τις μαντινάδες του.

Η επιτυχία και η αναγνώριση όμως φαίνεται πως δεν ήταν αρκετές για να κρατήσουν προσγειωμένο τον ανήσυχο Μανώλη. Οι φίλοι του που τον ήξεραν καλά, μίλησαν για τις αγωνίες που είχε το τελευταίο διάστημα: «Από καιρό τρωγόταν και ήθελε να δοκιμάσει κάτι καινοτόμο», θυμάται ο Γιώργης, λαουτιέρης και καρδιακός του φίλος, για να συμπληρώσει ο Μιχάλης: «Ένιουθε πως εφυλακίζεται το πνεύμα του σιγά σιγά με τη ρότα που είχαν πάρει οι μαντινάδες του. Δεν μας είχε πει λεπτομέρειες όμως για το τι σχεδίαζε».

Οι φήμες -οι οποίες επιβεβαιώνονται από την οικογένειά του- αναφέρουν πως έγραψε μια μαντινάδα που όμοιά της δεν είχε ξανακουστεί μηδέ στο Ηράκλειο, μηδέ στην Κρήτη. Μια μαντινάδα που δεν ανέφερε ούτε την Κρήτη, ούτε τον Ψηλορείτη. Ο Μανώλης φέρεται να τραγούδησε την μαντινάδα σε στενό οικογενειακό κύκλο ώστε να παρατηρήσει αντιδράσεις και στη συνέχεια τους ανακοίνωσε πως θα την τραγουδήσει και δημόσια. Μετά την αρχική σαστιμάρα και αφού ο Μανώλης επέμενε πως δεν είναι αστείο, η οικογένειά του τον παρότρυνε να αφήσει τις ανοησίες και να σταματήσει να προσπαθεί να καταστρέψει τη ζωή του. Ο παππούς του δε, μέχρι και την τελευταία στιγμή πριν εξαφανιστεί, πίστευε πως επρόκειτο για «νεανική κουζουλάδα» και πως δεν θα αποτολμούσε ποτέ να το κάνει.

Ο Μανώλης ωστόσο, μία μόλις μέρα πριν την εξαφάνισή του, φέρεται πως όντως τραγούδησε τη μαντινάδα σε γάμο στο Αρκαλοχώρι ενώ την έκανε αμέσως και tweet. Ο πατέρας του μίλησε για την τελευταία μέρα πριν χαθούν τα ίχνη του γιού του: «Κατάλαβα πως την είπε τη μαντινάδα από τα σκασμένα λάστιχα στο αυτοκίνητό μου και τις σφαίρες που βρήκα σε φάκελο έξω από το σπίτι μου, αλλά δεν έδωσα σημασία. Θερμόαιμους έχει η Κρήτη, θα ξεθυμάνει και θα περάσει και τούτη η μπόρα που εξεκίνησε το κοπέλι μου, σκέφτηκα. Εκεί όμως που ένιωσα πως τα πράγματα είναι σοβαρά ήταν όταν είδα πως είχαν ξεκολλήσει και το αυτοκόλλητο με το σχήμα της Κρήτης που είχε ο γιός μου στο παπάκι του. Λέω, ποια ακραία στοιχεία ετόλμησαν τέτοια πράξη; Πόσο μένος πρέπει να έχει κάποιος για να βγάλει αυτό το αυτοκόλλητο; Ε, πού μας έφτασε η αποκοτιά του γιού μου; Κρητικός να ξεκολλάει αυτοκόλλητο Κρητικού; Εκεί συνειδητοποίησα πως θα έχει άσχημη κατάληξη αυτή η ιστορία».

Ο πατέρας του Μανώλη κάνει έκκληση σε όποιον έχει πληροφορίες να βοηθήσει ενώ δεν παραλείπει να ζητά διαρκώς συγγνώμη από τον κόσμο του Ηρακλείου, από τον οποίο εκλιπαρεί να συγχωρήσει την νεανική απερισκεψία του γιού του.

Πηγή: tokoulouri.com

Το άρθρο είναι χιουμοριστικό προϊόν της φαντασίας

Ακολούθησε το Cretans στο Google News και στο Facebook

ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ