Τυροζούλι – Το σπιτικό Κρητικό τυρί
Μερίδες
1μικρό τυρί
Μερίδες
1μικρό τυρί
Συστατικά
Οδηγίες
  1. Βάζουμε το γάλα να βράσει με το αλάτι και ανακατεύουμε συνεχώς να μην τσικνώσει (καεί).
  2. Τη στιγμή που παίρνει την πρώτη βράση ρίχνουμε το ξύδι.
  3. Αμέσως το γάλα κόβει και με μία τρυπητή κουτάλα μαζεύουμε το τυρόπηγμα
  4. Το βάζουμε σε τουπί ή τσαντίλα ή σουρωτήρι να στραγγίξει καλά από τον ορό (τα υγρά).
  5. Πιέζουμε το τυράκι ώστε να φύγουν τα υγρά και να μη μείνουν τρύπες στο εσωτερικό του
Συνταγή σημειώσεις

– Αν θέλουμε να το καταναλώσουμε νωπό δεν είναι απαραίτητο να το αλατίσουμε. Αν όμως θέλουμε να το διατηρήσουμε, το αλατίζουμε από όλες τις μεριές και το αφήνουμε να ξεραθεί σκεπασμένο με τούλι ώστε να μην το πλησιάζουν έντομα.
– Όταν ξεραθεί αρκετά, μπορούμε να το διατηρήσουμε σε ελαιόλαδο για πολλούς μήνες.Οι νοικοκυρές που φτιάχνουν πολλά, τα βάζουν σε μεγάλα δοχεία όλα μαζί και καλύπτουν το κενό που μένει με λάδι.

Συνταγή: Πόπη Αποστολογιωργάκη

Download Nulled WordPress Themes
Download Nulled WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
Premium WordPress Themes Download
download udemy paid course for free
download coolpad firmware
Download Nulled WordPress Themes
download udemy paid course for free
  Κρητική συνταγή: Σοφεγάδα