– Οι χρόνοι “ωρίμανσης ποικίλουν. Αλλά, σε γενικές γραμμές, όσο πιο πολύ το αφήνουμε να ωριμάσει τόσο πιο μεστή γεύση έχει. Οι χρόνοι που έχουμε δώσει είναι σχεδόν οι μέγιστοι για να έχει το αποτέλεσμά μας, πλούσια γεύση.
– Ανάλογα με το πόσο γλυκό θέλουμε το λικέρ μας μπορούμε να μη ρίξουμε όλη τη ζάχαρη.
– Όσο περισσότερο αλκοόλ μας πέσει, τόσο πιο δυνατό θα γίνει αλλά προσοχή δε θέλουμε να μας καλύψει τη μυρωδιά του λεμονιού.
– Το πίνουμε πολύ παγωμένο ή και με τριμμένο πάγο, πίνεται πολύ εύκολα γιατί έχει υπέροχη γεύση! Προσοχή όμως γιατί είναι «γλυκό πιοτό» και «βαράει» μη το ξεχνάμε!
Εναλλακτικά
– Εμείς σας δώσαμε τη συνταγή για το “κρητικό λεμοντσέλο”, δηλαδή, λεμοντσέλο με ρακί, αλλά μπορείτε αντί για ρακί να χρησιμοποιήσετε άλλα αποστάγματα, όπως τσίπουρο (χωρίς γλυκάνισο), βότκα, γκράπα, λευκό ρούμι ή αλκοόλ ποτοποιίας (για όσους δεν κατένε να πίνουν).
– Μπορείτε αντί για λεμόνια να χρησιμοποιήσετε λάιμ.