Κρητικές Ομαθιές
Ingredients
Instructions
  1. Πλένουμε τα έντερα και τα τοποθετούμε, για 4 μέρες, σε μια λεκάνη με νερό, το οποίο αλλάζουμε συχνά.
  2. Κόβουμε τα εντόσθια και τα βράζουμε. Στο ίδιο νερό βάζουμε το χόντρο ή το ρύζι. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και τα βράζουμε λίγο ακόμα.
  3. Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε τα έντερα. Κάνουμε μερικές τρύπες στο έντερο μ’ ένα πιρούνι.
  4. Βράζουμε νερό στο οποίο έχουμε ρίξει λίγο αλάτι. Ρίχνουμε τις ομαθιές και ψήνουμε περίπου 1 ώρα
Recipe Notes

Όταν λευκαίνουμε τα έντερα, ρίχνουμε στο νερό, φλούδα λεμονιού και πορτοκαλιού.
Στο μίγμα,μπορούμε,αν θέλουμε να προσθέσουμε, κατά βούληση, με μυζήθρα, αμύγδαλα, καρύδια, σουσάμι, κύμινο…

  Κρητική συνταγή: Αποκριάτικος Μεσσαρήτικος Τζουλαμάς