Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή ζυμαρικών με απάκι και μυζήθρα
Πένες με Απάκι, Ντομάτα, Πιπεριά και Μυζήθρα
Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή ζυμαρικών με απάκι και μυζήθρα
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 0,5 kg πέννες
- 300 gr απάκι καπνιστό
- 2 πιπεριές πράσινες
- 3 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
- 200 gr μυζήθρα
- 3 μπαχάρια
- 1 δάφνη
- 0,5 ποτήρι κρασί κόκκινο
- 40 ml ελαιόλαδο
- αλάτι χοντρό
- πιπέρι φρέσκο
- θυμάρι ξερό
- 10 φύλλα δυόσμο
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Κόβουμε το απάκι σε μικρά κομμάτια, περίπου ίδιο μέγεθος σε μήκος με τις πέννες, κόβουμε σε μπαστούνια τις πιπεριές, τρίβουμε τη ντομάτα και ψιλοκόβουμε το δυόσμο.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι ξερό και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε και σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά το απάκι με τη πιπεριά.
- Μόλις πάρουν χρώμα σβήνουμε με το κόκκινο κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και κατόπιν προσθέτουμε τη τριμμένη ντομάτα, το μπαχάρι και τη δάφνη, μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 7-8 λεπτά, χωρίς να μας πιεί όλο το νερό.
- Ταυτόχρονα βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεστό νερό με πολύ αλάτι και λίγο λάδι και μόλις κοχλάσει ρίχνουμε τις πέννες, βράζουμε για όσο χρόνο λέει το πακέτο.
- Μόλις είνα έτοιμες απόσύρουμε και σουρώνουμε χωρίς να τους ρίξουμε νερό. Ταυτόχρονα πρέπει να είναι έτοιμη και η σάλτσα με το απάκι.
- Τα βάζουμε όλα μαζί σε μία μεγάλη κατσαρόλα και ανακατεύουμε, ρίχνουμε το δυόσμο ψιλοκομμένο και σερβίρουμε.
- Τελειώνουμε προσθέτοντας τη μυζήθρα σε κάθε πιάτο.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Credits
Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ρήγας Ρηγόπουλος
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ρήγας Ρηγόπουλος
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος