Συνταγή: Πένες με Απάκι, Ντομάτα, Πιπεριά και Μυζήθρα

Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή ζυμαρικών με απάκι και μυζήθρα

Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή ζυμαρικών με απάκι και μυζήθρα

Πένες με Απάκι, Ντομάτα, Πιπεριά και Μυζήθρα

Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή ζυμαρικών με απάκι και μυζήθρα
ΕΙΔΟΣ ΦΑΓΗΤΟΥ Αλλαντικά, Ζυμαρικά
ΜΕΡΙΔΕΣ 4 άτομα

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  

  • 0,5 kg πέννες
  • 300 gr απάκι καπνιστό
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 3 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
  • 200 gr μυζήθρα
  • 3 μπαχάρια
  • 1 δάφνη
  • 0,5 ποτήρι κρασί κόκκινο
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι φρέσκο
  • θυμάρι ξερό
  • 10 φύλλα δυόσμο

ΟΔΗΓΙΕΣ
 

  • Κόβουμε το απάκι σε μικρά κομμάτια, περίπου ίδιο μέγεθος σε μήκος με τις πέννες, κόβουμε σε μπαστούνια τις πιπεριές, τρίβουμε τη ντομάτα και ψιλοκόβουμε το δυόσμο.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι ξερό και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε και σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά το απάκι με τη πιπεριά.
  • Μόλις πάρουν χρώμα σβήνουμε με το κόκκινο κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και κατόπιν προσθέτουμε τη τριμμένη ντομάτα, το μπαχάρι και τη δάφνη, μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 7-8 λεπτά, χωρίς να μας πιεί όλο το νερό.
  • Ταυτόχρονα βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεστό νερό με πολύ αλάτι και λίγο λάδι και μόλις κοχλάσει ρίχνουμε τις πέννες, βράζουμε για όσο χρόνο λέει το πακέτο.
  • Μόλις είνα έτοιμες απόσύρουμε και σουρώνουμε χωρίς να τους ρίξουμε νερό. Ταυτόχρονα πρέπει να είναι έτοιμη και η σάλτσα με το απάκι.
  • Τα βάζουμε όλα μαζί σε μία μεγάλη κατσαρόλα και ανακατεύουμε, ρίχνουμε το δυόσμο ψιλοκομμένο και σερβίρουμε.
  • Τελειώνουμε προσθέτοντας τη μυζήθρα σε κάθε πιάτο.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Credits
Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ρήγας Ρηγόπουλος
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος

Ακολούθησε το Cretans στο Google News και στο Facebook

ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ