Κρητική συνταγή: Σοφεγάδα

Κρητική συνταγή: Σοφεγάδα

Η σοφεγαδα είναι ένα παραδοσιακά κρητικό φαγητό που χρονολογείται από 1909.

Είναι ένα φαγητό που τρώγεται και τις μέρες της σαρακοστής λόγω νηστείας δεδομένου ότι τα υλικά του είναι μόνο λαχανικά.

Ονομάζεται και συμπεθεριό, γιατί συγγενεύουν στην ίδια κατσαρόλα όλα τα λαχανικά του μπαξέ

Τα παλιά χρόνια που δεν υπήρχαν ούτε θερμοκήπια ούτε λαϊκές, οι νοικοκυρές διατηρούσαν κήπους και περβόλια. Έβγαιναν λοιπόν και μάζευαν ότι λαχανικά έβρισκαν και ότι αρωματικά είχαν. Τα παρακάτω που έχουμε βάλει στην συνταγή αυτή είναι τα πιο δημοφιλή.

Κρητική συνταγή: Σοφεγάδα
Print Recipe
Μερίδες
5 άτομα
Μερίδες
5 άτομα
Κρητική συνταγή: Σοφεγάδα
Print Recipe
Μερίδες
5 άτομα
Μερίδες
5 άτομα
Συστατικά
Μερίδες: άτομα
Οδηγίες
  1. Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μικρά καρέ κομμάτια όπως και το μπριάμ, τα βλίτα τα καθαρίζουμε καλά και τα ψιλοκόβουμε όπως και το μαϊντανό προσθέτουμε όλα τα υλικά μας σε ένα ταψί και ανακατεύουμε καλά.
  2. Ψήνουμε στο φούρνο στους 170-180 βαθμούς για περίπου 45 με 50 λεπτά.
Συνταγή σημειώσεις

Τα αρωματικά φροντίστε να μπουν σε ίσες ποσότητες. Αν τα βρείτε φρέσκα το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει.

Με την υποστήριξη του %sWP Ultimate Recipe
  Κρητική Συνταγή: Χοχλιοί μπουμπουριστοί

Σας άρεσε; Μοιραστείτε το

Θα σε ενδιαφέρουν και αυτά

σχόλια