Κρητική συνταγή: Μελιτζάνες με χόντρο και απάκι

Κρητική συνταγή: Μελιτζάνες με χόντρο και απάκι
Κρητική Συνταγή: Μελιτζάνες με χόντρο και απάκι
Print Recipe
Μερίδες
4 άτομα
Μερίδες
4 άτομα
Κρητική Συνταγή: Μελιτζάνες με χόντρο και απάκι
Print Recipe
Μερίδες
4 άτομα
Μερίδες
4 άτομα
Συστατικά
Μερίδες: άτομα
Οδηγίες
  1. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες (θέλουμε περίπου 10 φέτες) και τις μουλιάζουμε στο νερό για 30 λεπτά, περίπου
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 140°C. Στεγνώνουμε τις φέτες μελιτζάνας. Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα. Απλώνουμε τις φέτες της μελιτζάνας, τις αλείφουμε με λίγο λάδι και τις αλατίζουμε. Ψήνουμε για περίπου 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες. Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 100 ml ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαραθεί.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τον πελτέ, αλατοπίπερο και χαμηλώνουμε την φωτιά. Μαγειρεύουμε για 10-12 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Απλώνουμε τις μελιτζάνες σε επιφάνεια εργασίας και απλώνουμε πάνω σε κάθε φέτα μελιτζάνας, μια φέτα απάκι και από πάνω μια φέτα τυροζούλι. Τυλίγουμε σε ρολά, τα οποία αραδιάζουμε σε ταψί. Περιχύνουμε τα ρολά με τη σάλτσα ντομάτας και ψήνουμε για 10-15 λεπτά.
  4. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα αγκιναράκια με τον μάραθο για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τη 1 κουτ. γλυκού πελτέ, περίπου 6 ποτήρια νερό, αλάτι και πιπέρι. Μόλις το νερό κοχλάσει, ρίχνουμε το χόντρο, ανακατεύουμε και βράζουμε για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να γίνει ο χόντρος και να πιει τα υγρά. Σερβίρουμε τα ρολά μαζί με το χόντρο.
Συνταγή σημειώσεις

- Αν δεν βρείτε τυροζούλι, μπορείτε να αντικαταστήσετε με οποιοδήποτε κατσικίσιο τυρί της αρεσκείας σας.

Από τον σύλλογο Γυναικών Επισκοπής Ηρακλείου "Η ΕΡΓΑΝΗ"

Με την υποστήριξη του %sWP Ultimate Recipe

Σας άρεσε; Μοιραστείτε το

Θα σε ενδιαφέρουν και αυτά

σχόλια