Κρητική συνταγή: Χοχλιοί με κολοκυθάκια, βλίτα και πατάτες
Μερίδες
4άτομα
Μερίδες
4άτομα
Οδηγίες
  1. Καθαρίζουμε καλά και βράζουμε τους χοχλιούς (σαλιγκάρια). Στήνουμε στη φωτιά την κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι και κόβουμε σε φέτες το κρεμμύδι, τα σοτάρουμε για 4-5 λεπτά. Μετά αποσύρουμε τους χοχλιούς.
  2. Στη συνέχεια ρίχνουμε στην κατσαρόλα κομμάτια από τα κολοκυθάκια και τις πατάτες, τα σοτάρουμε και ρίχνουμε παράλληλα τις ντομάτες τριμμένες, καθώς και τον μαϊντανό και ανάλογο νερό.
  3. Αφού μισοψηθούν ρίχνουμε τα βλίτα, επαναφέρουμε τους χοχλιούς και ελάχιστο νερό ακόμη, για να σιγοβράσουν όλα μαζί πλέον σε χαμηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  Συνταγή για Τυροζούλι - Φτιάξτε το σπιτικό Κρητικό τυρί