Κρητική συνταγή: Χοχλιοί με κολοκυθάκια, βλίτα και πατάτες

Κρητική συνταγή: Χοχλιοί με κολοκυθάκια, βλίτα και πατάτες

Μια παραδοσιακή κρητική συνταγή, που ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, ήταν σε εβδομαδιαία διάταξη τα παλιότερα χρόνια, αλλά και σήμερα, είναι «Χοχλιοί με κολοκυθάκια, βλίτα και πατάτες».

Κι αυτό γιατί το καλοκαίρι οι χοχλιοί από πλευράς κατανάλωσης είναι στην καλύτερη φυσική κατάσταση, αλλά και τα κολοκυθάκια, τα βλίτα, οι πατάτες. είναι άφθονα, φρεσκότατα από υπαίθριες και βιολογικές καλλιέργειες.

Τί κάνουμε, για να ετοιμάσουμε μ΄αυτή την συνταγή, ένα φαγητό για 4 άτομα.

Συνταγή από τη Μαρία Αλυγιζάκη
Πηγή

Κρητική συνταγή: Χοχλιοί με κολοκυθάκια, βλίτα και πατάτες
Print Recipe
Μερίδες
4 άτομα
Μερίδες
4 άτομα
Κρητική συνταγή: Χοχλιοί με κολοκυθάκια, βλίτα και πατάτες
Print Recipe
Μερίδες
4 άτομα
Μερίδες
4 άτομα
Οδηγίες
  1. Καθαρίζουμε καλά και βράζουμε τους χοχλιούς (σαλιγκάρια). Στήνουμε στη φωτιά την κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι και κόβουμε σε φέτες το κρεμμύδι, τα σοτάρουμε για 4-5 λεπτά. Μετά αποσύρουμε τους χοχλιούς.
  2. Στη συνέχεια ρίχνουμε στην κατσαρόλα κομμάτια από τα κολοκυθάκια και τις πατάτες, τα σοτάρουμε και ρίχνουμε παράλληλα τις ντομάτες τριμμένες, καθώς και τον μαϊντανό και ανάλογο νερό.
  3. Αφού μισοψηθούν ρίχνουμε τα βλίτα, επαναφέρουμε τους χοχλιούς και ελάχιστο νερό ακόμη, για να σιγοβράσουν όλα μαζί πλέον σε χαμηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Με την υποστήριξη του %sWP Ultimate Recipe
  Κρητική Συνταγή: Ομελέτα με Απάκι και πράσινη πιπεριά

Σας άρεσε; Μοιραστείτε το

Θα σε ενδιαφέρουν και αυτά

σχόλια