Μοσχαρίσιες μπριζόλες κρασάτες
Εύκολη συνταγή για να μοσχαρίσιες μπριζόλες, σβησμένες με κρασί.
Servings
4άτομα
Servings
4άτομα
Ingredients
Instructions
  1. Πλένουμε τις μπριζόλες, αλατοπιπερώνουμε και τις αλείφουμε με το σκόρδο. Σε καυτό λάδι στο τηγάνι τις τηγανίζουμε αλευρωμένες και από τις δύο πλευρές.
  2. Σβήνουμε με το κρασί κι όταν πάψουν να αχνίζουν, τοποθετούμε τις ντομάτες και πιπεριές σε ροδέλες και ρίχνουμε δύο φλιτζανάκια νερό βράζοντάς τις για μισή ώρα.
  3. Ανακατεύουμε το χυμό ενός λεμονιού με λίγο αλάτι και τα προσθέτουμε στις μπριζόλες και βράζουμε για 5 ακόμη λεπτά. Όταν τις κατεβάζουμε πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Recipe Notes

(Από το βιβλίο της Μαρίας Πιτσικάκη «Παλαιϊνά και Νόστιμα»)

  Νηστίσιμη Κρητική Συνταγή: Φάβα από κουκιά (κουκόφαβα)