Κοτόπουλο στο φούρνο με γραβιέρα
Κοτόπουλο μαγειρεμένο με λαχανικά και τελειωμένο στο φούρνο, ωραία συνδυασμένο με τη γλυκιά γεύση της Κρητικής γραβιέρας
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
6άτομα 10λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
2ώρες
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
6άτομα 10λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
2ώρες
Συστατικά
Οδηγίες
  1. Ετοιμάστε το κοτόπουλο. Βάλτε το κοτόπουλο μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι, τα κρεμμύδια, τα καρότα, το ελαιόλαδο και αφήστε τα να βράσουν για 40 λεπτά περίπου μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
  2. Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφαιρέστε το κοτόπουλο, τα κρεμμύδια, τα καρότα και βάλτε τα μέσα σε ένα πυρέξ.
  3. Πασπαλίστε τη γραβιέρα, μετά το θυμάρι και τέλος βάλτε ένα κομμάτι βούτυρο πάνω από κάθε κομμάτι κοτόπουλο.
  4. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 10 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει χρώμα.
  5. Σερβίρετε το πιάτο ζεστό.
Συνταγή σημειώσεις

Πηγή: kritesonline.gr

  Κρητική συνταγή: Χοχλιοί με κολοκυθάκια, βλίτα και πατάτες