Κουφονήσι Λασιθίου: Ονειρεμένο ταξίδι σ’ ένα ανέγγιχτο παράδεισο της Κρήτης

Το καλοκαίρι στην Ελλάδα, σημαίνει διακοπές, ηρεμία και χαλάρωση σε όμορφα νησιά με τη δική τους ξεχωριστή ομορφιά.

Σ’ ένα τέτοιο μέρος θα σας ταξιδέψουμε σήμερα, σ’ ένα μικροσκοπικό νησάκι στη νότια πλευρά της Κρήτης. Ένα νησάκι εξωτικό και συνάμα αινιγματικό, με τη δική του πινελιά στο παρελθόν της ιστορίας, που σε ταξιδεύει σε άλλες εποχές, πιο όμορφες και πιο καθημερινές…

Προορισμός μας λοιπόν, το Κουφονήσι!

koufonisi8

 

Κουφονήσι: ταξίδι μέσα από εικόνες απαράμιλλης ομορφιάς

Το εξωτικό Κουφονήσι βρίσκεται στο Λιβυκό πέλαγος, νότια του νομού Λασιθίου, σε απόσταση 10 ναυτικά μίλια Νοτιοανατολικά από το Μακρύ Γιαλό (Ο Μακρύς Γιαλός βρίσκεται 38 χλμ. από την Σητεία και 25 χλμ. ανατολικά από την Ιεράπετρα).

Το νησί δεν κατοικείται σήμερα, αλλά είναι γεμάτο από ερείπια ανθρώπινης δραστηριότητος, που αρχίζει από τους Πρωτομινωικούς χρόνους και φθάνουν μέχρι τα μεταβυζαντινά χρόνια. Οι ντόπιοι αρέσκονται να αποκαλούν το Κουφονήσι, ως την Δήλο της Κρήτης, λόγω των σημαντικών αρχαιοτήτων που έχουν βρεθεί.

koufonisi4

koufonisi5

Από φέτος, το νησί είναι εύκολα προσβάσιμο επειδή υπάρχει πλοίο που αναχωρεί καθημερινά στις 10.30 από τον Μακρύ Γιαλό για το Κουφονήσι και επιστρέφει στις 17.30 το απόγευμα. Αν ο καιρός είναι καλός, το καραβάκι θα αφήσει το λιμανάκι του Μακρύ Γιαλού και θα σε φέρει στο Κουφονήσι. Και μεμιάς θα παρακαλάς να σηκωθεί αέρας για να μην αναγκαστείς να φύγεις από δω.

Ελα «αρματωμένος» με νερό (μπόλικο) και όλα τα χρειαζούμενα για ριλάξ στην αμμουδιά, μια και εδώ δεν υπάρχει οργανωμένη παραλία· ακόμα καλύτερα δηλαδή. Φθάνοντας στο Κουφονήσι, εάν θέλετε να περπατήσετε, η μεγίστη απόσταση δεν ξεπερνά τη μία ώρα περπάτημα, ενώ καλό θα είναι να φοράτε απλά αθλητικά παπούτσια, καπέλο και να έχετε εφοδιασθεί με αντηλιακό. Το νησί περικλείεται από 36 φανταστικές παραλίες, με ψιλή άσπρη και χρυσή άμμο και πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά. Μερικές απ’ αυτές, όπως ο Ασπρουλος, η Χιλιαδερφιά, ο Φάρος και η Ανεμερτιά δίπλα στο Ρωμαϊκό θέατρο, θα μπορούσαν να πλασαρισθούν στις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης. Πριν από πολλά χρόνια, στη Χιλιαδερφιά αγκυροβόλησε για μια εβδομάδα Αγγλική θαλαμηγός, με επιβάτες τον Κάρολο της Αγγλίας και την πριγκίπισσα Νταιάνα.

koufonisi1

koufonisi2

koufonisi3

koufonisi6


koufonisi7

koufonisi10

koufonisi9

 

Δείτε ακόμα περισσότερες φωτογραφίες

 

Πηγές: flashnews.gr, travelbook.gr, panoramio.com

Ακολούθησε το Cretans στο Google News και στο Facebook

ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ